Erämaahotellin
lintukuvauskurssit

Erämaahotelli Kirikeskuksessa järjestetään keväällä 2021 kaksi lintukuvauskurssia, jotka ovat suunnattu aktiivisesti kuvausta harrastaneille tai ammattikuvaajille.

Haluatko saada napattua ne täydelliset lintukuvat? Yhdistimme useamman ammattilaisen kokemuksen ja tässä se on – täydellinen kurssi lintukuvausharrastajalle tai lajista kiinnostuneelle.

 

Ajankohdat on valikoitu niin, että onnistuminen on maksimoitu ja kojusta kuvaaminen toimii parhaiten. Paikallisoppaamme Mika Lahtela on etsinyt parhaita kojupaikkoja Posiolla jo vuosien ajan ja nyt nämä toimiviksi testatut kojut ovat myös kurssilaistemme käytössä. Kojujen sijainnissa on otettu huomioon myös maaston kuvauksellisuus sen lisäksi, että niissä on yleensä erittäin hyvä todennäköisyys tavata haluttuja lintuja. Ja näitä kojuja eivät kaikki ole vielä kahlanneet läpi, joten saat reissultasi aivan uniikkeja kuvia!

 

Lintukuvausopetuksesta kurssilla vastaa pitkän linjan luontokuvaaja Arto Komulainen Rovaniemeltä, jolla on itsellään jo 47 vuoden kokemus luontokuvauksen maailmasta ja runsaasti kokemusta myös erilaisten valokuvauskurssien järjestämisestä.

Kurssi alkaa teorialla, jossa käydään läpi lintukuvausta paikalle saapuvien kuvaajien tasoisesti. Kuvaamiseen liittyvien asioiden lisäksi Arto kertoo kuvattavista lajeista ja niiden tyypillisestä käyttäytymisestä, joka näyttelee suurta roolia kuvausten onnistumisessa.

Teorian jälkeen kuvaajat jaetaan kolmeksi päiväksi kolmeen eri ryhmään, jotka vuorottelevat pareittain kojuissa ikuistaen metsojen soidinta, vesilintujen saapumista ja teeriä. Tarvittaessa apuja kojuilla saa Artolta ja Mikalta etänä.

Kuva: Arto Komulainen

Koska kuvaukset tapahtuvat kellonaikoihin, jolloin muu maailma yleensä nukkuu, on kurssilaisten käytössä hotellillamme hyvin joustava täysihoito. Omaan hotellihuoneeseen pääsee lepäämään ja saunaan saunomaan silloin, kun sille on aikaa. Päivän kolme ruokailua jaotellaan joko mukaan otettaviksi tai paikan päällä syötäviksi sen mukaan, mikä kuvaussuunnitelma kullakin kuvaajalla on. Hotellilla kuvaajat voivat viettää myös aikaa keskenään tai lähteä päivällä vaikka maisemakuvauksen maailmaan läheisille patikointireiteille. Myös Posion komeat helmet Riisitunturi ja Korouoma ovat meiltä hyvin saavutettavissa.


Kuvaajan huoleksi jää siis olla paikalla oikeaan aikaan, kaikki muu on järjestetty valmiiksi.

Kurssi kestää torstaista sunnuntaihin ja sunnuntaina kurssi päätetään yhteisellä teoriaosuudella, jossa parhaat otokset käydään läpi ja Arto antaa niistä palautetta. Aikaa on myös yleiseen keskusteluun ja kysymyksiin.


Kalustovaatimukset: järjestelmäkamera ja minimissään 300-400mm objektiivi tai 200mm telejatkeella. Paikan päällä voi olla mahdollisesti lainattavissa testiin myös objektiiveja, mutta lähtökohtaisesti jokaisella tulisi olla oma mukana.


Lähde sinäkin mukaan ikimuistoiselle kuvausmatkalle Posion ainutlaatuisiin maisemiin!

Koko kurssin hinta torstaista sunnuntaihin täysihoidolla Erämaahotelli Kirikeskuksessa vain 845 euroa / henkilö.


Kurssit järjestetään:

29.4 – 2.5. 2021
6.5. – 9.5. 2021


Meillä on mahdollisuus myös omatoimiseen lintukuvaukseen ja tällöin voit ostaa haluamaasi ajankohtaan majoituksen täysihoidolla sekä varata kojun yhteishintaan 233 euroa / vuorokausi.

Kuva: Arto Komulainen